RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sportschema's omgegooid door avondklok


ZEIST - Sportclubs gooien alle roosters om zodat de lessen ondanks de avondklok door kunnen gaan. In tweetallen mag buiten nog getraind worden maar de deelnemers en trainers moeten wel voor negen uur thuis zijn: een flinke uitdaging voor de Utrechtse sportclubs. "We hebben veel moeten aanpassen maar dat is goed gegaan, als sportaanbieder moet je ook flexibel zijn", zegt Marta Mlicka van Box & Joy in Utrecht.

Nieuwe lesroosters bij sportclubs door avondklok


Mlicka benadrukt hoe belangrijk het is om te bewegen tijdens de strenge lockdown. "Sporten is niet alleen goed om fit te blijven maar ook om je hoofd leeg te maken en vrolijk te blijven. Dus blijf vooral sporten", zegt ze. Eigenaresse van Sporten Voor Je Deur, Ankelien Barkman, is het daarmee eens. "Sporten is voor mij heel belangrijk om blij te blijven en dat gun ik anderen ook", zegt ze.

Thuiswerken en bewegen
Sporters die overdag werken hebben niet meer de mogelijkheid om in de avonduren buiten te sporten maar Barkman probeert in het nieuwe rooster met deze groep rekening te houden. Ze biedt lessen aan die tussen het werk door uitgevoerd kunnen worden. "We doen soms een ouder en kind training en we hebben overdag yogales. Het is heel belangrijk voor de mensen die thuiswerken dat ze ook kunnen bewegen."

De organisatie Sport Utrecht hoopt dat werknemers de ruimte krijgen om overdag buiten te bewegen. "Ik denk dat sporten heel veel positieve effecten heeft en dat het uiteindelijk ook de productiviteit ten goede komt", zegt Casper Coldenhoff. "We hebben begrip voor de maatregelen maar we staan voor de fysieke en mentale gezondheid van de Utrechters dus alle creatieve oplossingen juichen we toe", vervolgt hij.

 Marta Mlicka tijdens de bokstraining in het Utrechtse Majellapark Marta Mlicka tijdens de bokstraining in het Utrechtse Majellapark | Foto: RTV Utrecht / Hannah Cammeraat

De leden van Sporten Voor Je Deur zijn ook blij met de inzet van de sportclub. "Het is het enige uitje van de dag en het enige moment dat ik nog mensen kan ontmoeten", zegt Annabeth tussen het sporten door. "Ik ga nu soms wel drie keer per week. Het is echt fijn om even te bewegen zodat ik het idee heb dat ik nog een beetje fit blijf", vult duopartner Lieke aan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -