Na tien koffie nog moe? Utrechtse Stefan en Florian maken 'superkoffie'

UTRECHT - Een soort superkoffie zou je het kunnen noemen. De Utrechtse Stefan en Florian merkten dat die paar koffie bij het studeren ervoor zorgden dat ze alleen maar meer inkakten. Dus veranderden ze hun studentenkamer in een koffielab om daar te experimenteren met vitamines en mineralen. "We hebben het wel op 600 cupjes geprobeerd, maar uiteindelijk is het gelukt!"
Na 10 koffie nog moe? Utrechtse Stefan en Florian maken 'superkoffie'
Als student wil je van alles: studeren, een sociaal leven, sporten. Dat kost energie. Maar de realiteit is helaas: die heb je niet altijd. "Elke ochtend gingen we vroeg naar de bieb om te studeren. We waren moe, dronken koffie, maar werden daar alleen maar meer moe van. Toen dachten we: kunnen we de koffie niet upgraden?"

Koffiedip

Van koffie hadden de jonge ondernemers geen kaas gegeten, maar ambitie hadden ze wel. Dus veranderden ze een studentenkamer van zes vierkante meter in een koffielab. Ze gingen aan de slag met allerlei vitamines en mineralen. "Dat leek ons een mooie manier om toch alle gezonde supplementen binnen te krijgen. En tegelijkertijd ook energie!"
Met succes: alleen met de pre-order van hun koffie genaamd 'Cupplement' gingen er al drieduizend stuks over de toonbank. "We krijgen veel positieve reacties", vertelt Stefan. "Ze zeggen dat ze zich energieker voelen, zonder de dip die je soms krijgt na het drinken van gewone koffie."
De jongens hopen heel utrecht meer energie te geven.
De jongens hopen heel utrecht meer energie te geven. © RTV Utrecht
Maar werkt het wel echt? "Veel mensen zijn natuurlijk sceptisch over superfoods", vertelt Florian. "Dat waren wij aan het begin ook. Daarom werken we ook alleen met superfoods waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze een positief effect hebben op het concentratievermogen."

Formule

Oké, maar wat drink je dan precies? De ingrediënten zijn superfoods MCT-olie en guarana-olie ('voor meer en langdurige energie') en vitamines B1, B2 en B12. "Het was even zoeken naar de perfecte formule, maar de aanhouder wint."
Wat begon in een kleine studentenkamer, wordt inmiddels in fabrieken geproduceerd en online verkocht door de jongens. "Zo hopen we heel Utrecht, heel Nederland, meer energie te geven!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.