Utrechtse cabaretier Andries Tunru op één na Slimste Mens

UTRECHT - Bijna had hij gewonnen, de Utrechtse cabaretier Andries Tunru. Hij stond vandaag in de finale van De Slimste Mens met Snollebollekes-zanger Rob Kemps en televisiemaker Emma Wortelboer. De aflevering werd bekeken door liefst 3,2 miljoen mensen. In de laatste ronde legde Tunru het af tegen Kemps.
Over het onderwerp 'Willeke Alberti' wist Tunru niet genoeg trefwoorden te noemen. Kemps sleepte met 'Samen zijn', een hit van de zangeres, de overwinning in de wacht. Dat de Utrechter zijn verlies snel verwerkte, wordt duidelijk door zijn ludieke reactie na de uitzending.
Hij maakte een cover van het nummer waardoor hij verloor. In de videoclip is ook Rob Kemps te zien. De twee spelen onder meer gezellig het bordspel van De Slimste Mens, waarin Kemps uiteraard wint.

'Kleine database aangelegd'

Eerder zei Tunru tegen RTV Utrecht dat hij met kansberekeningen zulke goede scores wist te halen. "Ik heb een kleine database aangelegd van de laatste zes seizoenen en hoe de kandidaten het gedaan hebben", legt hij uit. "Ik heb het vergeleken met mijn eigen oefenpotjes en daarmee doorgerekend: ben ik statistisch significant beter? Het antwoord was ja."
Met deze stortvloed aan informatie heeft hij medekandidaten én jurylid Maarten van Rossem verbaasd. "Toen ik daar in die stoel zat en hij met die cijfers begon, dacht ik: die cabaretier licht ons op. Maar achteraf bleek dat die becijfering heel goed klopte", zei hij eerder tegen RTV Utrecht. "Het is goed om te weten wat je kansen zijn, maar uiteindelijk komt het aan op je kennis. Andries heeft bewezen dat dat hem daar niet aan ontbreekt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.