RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aantal coronabesmettingen in provincie Utrecht stijgt licht

PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht is het aantal nieuwe coronabesmettingen in het afgelopen etmaal licht gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Er werden 389 provinciegenoten positief getest op het coronavirus, gisteren waren dat er (na correctie) 365. Het is ook iets meer dan het daggemiddelde over de afgelopen 7 dagen, dat op 334 besmettingen staat.

Utrecht scoort relatief goed
Hoewel de stad Utrecht met 59 besmettingen in absolute aantallen het hoogst scoort, doet de stad het relatief gezien goed met gemiddeld 16,5 positieve tests per 100.000 inwoners.

In de provincie scoort alleen Houten betere cijfers dan Utrecht . Daar werden 6 personen positief op het virus getest. Dat zijn omgerekend 12 positieve tests per 100.000 personen.Er waren verder 11 nieuwe coronagerelateerde ziekenhuisopnames in de regio (gisteren 4). Ook werden twee nieuwe sterfgevallen geregistreerd, gisteren waren dat er drie. Deze cijfers zijn mogelijk niet actueel, omdat sterftecijfers vaak later aan het RIVM worden doorgegeven.

Ook in Nederland lichte stijging
In heel Nederland zijn tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 5487 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat zijn er iets minder dan vrijdag, toen het RIVM een kleine 5800 positieve tests meldde.

Gemeten over de afgelopen zeven dagen zijn gemiddeld per dag 5340 besmettingen geconstateerd. Die lijn ging steeds omlaag, maar is zaterdag heel licht omhoog gegaan.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -