RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

SRV-wagen wordt sterrenrestaurant met kreeft, kaviaar en oesters: 'Mijn vrouw kwam met het idee'


LOENEN AAN DE VECHT - Normaal gesproken koop je in een SRV-wagen een pak melk een brood en wat groenten. Maar in de wagen van Wilco Berends gaat het er wat luxer aan toe. In Loenen aan de Vecht serveert hij vandaag kreeft of tournedos en voor de liefhebber zijn er ook oesters en kaviaar.

Luxe gerechten van restaurant De Nederlanden zijn nu te koop in een SRV-wagen.


Normaal gesproken staat Wilco aan het roer van restaurant De Nederlanden in Vreeland. Maar door de coronacrisis kan de sterrenchef op dit moment geen gasten ontvangen.

"Mijn vrouw kwam met het idee om deze wagen nieuw leven in te blazen," vertelt Berends. "En je ziet het, het is een groot succes."

 Kreeft op het menu. Kreeft op het menu. | Foto: RTV Utrecht

Lange rij
En dat klopt. Wanneer de SRV-wagen om 14.00 zijn deuren opent, vormt zich gelijk een rij met klanten. "Je moet jezelf toch een beetje verwennen in deze tijd," zegt een man die net twaalf oesters in zijn mandje heeft gedaan. "Wij eten vanavond de tournedos. Lekker!"

En dat is precies wat Wilco wil horen. "Het gaat ook om de fun. We kunnen maar 25 of 30 kilometer per uur met deze wagen. Dus iedereen die we tegenkomen toetert of steekt zijn duim om. Het gaat om de positiviteit."

 Zuurdesembroodjes. Zuurdesembroodjes. | Foto: RTV Utrecht

Coronacrisis
Maar natuurlijk doet Wilco dit niet alleen maar omdat hij het leuk vindt. Zijn restaurant is dicht en hij loopt veel omzet mis.

"We worden natuurlijk goed gesteund door het rijk. Dat vind ik nog steeds briljant. Maar daar wordt niet alles mee vergoed. Dat is niet erg, maar als je die andere kosten nog een beetje voor jezelf bij kan verdienen, dan lopen we in ieder geval niet achteruit"

En daarom gaat Wilco de komende tijd elk weekend op pad met zijn SRV-wagen. Volgende week trekt hij op vrijdag richting Abcoude en op zaterdag kan je hem vinden in Wilnis en Vinkeveen.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -