Zwembad De Krommerijn gaat niet open tijdens lockdown

© Aneo Koning
UTRECHT - Zwembad De Krommerijn in Utrecht gaat niet open in navolging van andere baden. In de zomer gaan het dak en de wanden open, maar dat is nu niet mogelijk. Dat meldt de gemeente.
Na berichtgeving over het geopende De Mirandabad in Amsterdam zijn inmiddels ook andere buitenbaden open ondanks de lockdown, onder meer in Den Helder en Dronten. De gemeente Utrecht heeft met de exploitant onderzocht of zwembad De Krommerijn ook open zou kunnen. Het blijkt echter zowel operationeel als technisch niet haalbaar. "Zwembad De Krommerijn is gebouwd vanuit de gedachte dat het in de zomer een buitenbadfunctie heeft en in de winter een binnenbadfunctie. Op de temperatuur en omstandigheden voor een buitenbad in de winter is deze locatie dan ook niet voorbereid", aldus de gemeente.
Door de coronamaatregelen is het verboden om binnen te sporten. Zwembaden zijn dan ook gesloten, maar buitenbaden kunnen in sommige gevallen wel open. Dat verschilt per gemeente en veiligheidsregio. De buitenbaden moeten wel zelf een protocol opstellen waarmee ze aantonen dat mensen bij hen veilig en coronaproof kunnen zwemmen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.