RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

In Utrecht klinkt vanaf morgen de avondklok elke dag letterlijk

UTRECHT - De klok van de Buurtoren in het centrum van Utrecht gaan vanaf morgen iedere avond om 20.55 uur luiden. Dit om aan te kondigen dat de avondklok bijna ingaat en mensen naar binnen moeten.

Normaal gesproken luidt de klok om 21.55 uur. Voor die tijd werd eeuwen geleden gekozen omdat de stadspoorten toen sloten. Maar anno 2021 kiest het Utrechts Klokkenluiders Gilde er in samenspraak met de gemeente voor om te breken met die traditie.

"De avondklok die is ingevoerd heeft hetzelfde karakter als de stadspoort van vroeger", schrijft het Utrechts Klokkenluiders Gilde in een persbericht.

De klok van de Buurtoren, die naast de Steenweg staat, luidt ook iedere ochtend om 7.55 uur. Om praktische redenen wordt die tijd niet aangepast.

Avondklok
De door het kabinet ingevoerde landelijke avondklok gold gisteravond en vannacht voor het eerst. Het lijkt erop dat de maatregel nergens in de stad Utrecht tot grote problemen heeft geleid. Wel gingen op de Hof in Amersfoort enkele tientallen demonstranten van actiegroep Viruswaarheid de straat op. De avondklok geldt ten minste tot 9 februari en is bedoeld om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -