Kleine honderd boetes na avondklok-controle op Utrechtse wegen

© Instagram Politie Teamverkeer MDN
PROVINCIE UTRECHT - De politie heeft gisteravond en vannacht op veel provinciale wegen auto's gecontroleerd in verband met de avondklok. Een kleine honderd bestuurders kregen een boete omdat ze zonder geldige reden buiten waren.
Het overgrote deel van de automobilisten die op de weg waren, hadden de juiste (werkgevers)verklaringen bij zich. "We kregen verfrommelde formulieren, soms waren ze 'verstopt' op de telefoon of onderin een tas, anderen hadden ze keurig geplastificeerd of in insteekhoesjes bij zich", schrijft de verkeerspolitie op Instagram. "Top hoe veel werkgevers dit in korte tijd zo goed voor hun werknemers geregeld hebben."

Landelijke cijfers

In heel Nederland werden gisteravond en vannacht ruim 3.600 bekeuringen gegeven voor overtreding van de avondklok. Het gaat dan niet alleen om automobilisten. Specifieke cijfers voor de provincie Utrecht zijn er niet.
De politie kreeg afgelopen nacht zo'n twintig procent minder meldingen binnen dan normaal op een zaterdagnacht. Van de mensen die zijn gecontroleerd omdat ze op straat waren, was 80 procent daar met een legitieme reden.
De avondklok ging gisteravond om 21.00 uur voor het eerst in. Op de Hof in Amersfoort was een protest van enkele tientallen actievoerders, maar verder bleef het voor zover bekend overal in onze provincie rustig. De politie heeft geen meldingen gekregen van ernstige incidenten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.