RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tientallen auto's bekrast in De Meern: 'Hopelijk worden de daders gepakt'

1/3
UTRECHT - Een autobekrasser heeft flink huisgehouden de wijk De Woerd in Utrecht. Zo'n twintig auto's zijn bekrast in de Utrechtse wijk, vlakbij De Meern. "Ik wilde vanmiddag gaan tanken, toen zag ik de kras", vertelt Sander tegen RTV Utrecht.

Hij liep langs andere auto's, en daar bleek hetzelfde aan de hand te zijn. "Ik heb bij wat buren aangebeld en meer mensen kwamen erachter dat hun auto bekrast is. Mijn zoon is een rondje gaan fietsen en en telde 21 auto's met krassen."

 De auto van Sander is bekrast. De auto van Sander is bekrast. | Foto: Sander

Camerabeelden
De politie is direct gekomen, vertelt Sander. De politie denkt aan een actie van kinderen, laten ze weten op Twitter. "De politie heeft camerabeelden opgevraagd. Het moet ergens zaterdag tussen 16.00 uur en 20.00 uur gebeurd zijn. We moeten nu allemaal individueel aangifte doen, ook voor de verzekering." Hij baalt van de hele situatie, zo'n kras kan flink in de papieren lopen. "Als je je auto moet laten overspuiten, kost dat zo een paar duizend euro."

 Verderop in de buurt zijn ook auto's bekrast. Verderop in de buurt zijn ook auto's bekrast. | Foto: Sander

Veel gedoe
Sander klinkt gelaten. "Natuurlijk was ik ook boos, maar er is geen persoonlijk letsel bij. Het is veel gedoe. Mijn auto ziet er niet uit, je bent weken bezig om dit af te handelen. En dat terwijl wij het idee hebben we in een veilige buurt wonen."

De politie hoopt er met camerabeelden achter te komen wie de daders zijn. "Ik hoop vooral dat getuigen zich melden. Alle buren moeten individueel aangifte doen. Iedereen vindt het heel vervelend, gelukkig helpen we elkaar hierbij."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -