RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ook boa's gaan vanavond avondklok handhaven

UTRECHT - Vanaf vanavond gaan niet alleen politieagenten, maar ook boa's de regels van de avondklok handhaven. BOA Bond-voorzitter Ruud Kuin vertelt aan RTV Utrecht dat er wisselend gereageerd wordt door de boa's. "Je hebt een belangrijke taak, je hebt met agressie en geweld te maken, maar je beschikt niet over de juiste uitrusting."

Sinds zaterdag mag je tussen 21.00 uur 's avonds en 04.30 uur 's ochtends niet meer zonder geldige reden buiten zijn. Mensen die dat wel doen riskeren een boete van 95 euro. Vorige week was er nog onduidelijkheid over de inzet van boa's bij deze maatregel. Vrijdag is met de minister afgesproken dat boa's ook deze coronamaatregel handhaven.

Beperkte middelen
Er wordt verschillend over gedacht bij de boa's, legt Kuin uit. "Het is een belangrijke taak, maar moeten dat met beperkte middelen doen." Kuin doelt op het feit dat de boa's geen geweldsmiddelen hebben, zoals de politie die middelen wel heeft. De boa's willen al langer een wapenstok en pepperspray.

Kuin licht ook de andere kant van de medialle toe: "Het een erkenning van je professionaliteit, want de boa's zijn ervoor opgeleid en kunnen het heel goed. Aan de andere kant is het een taak erbij die risico's met zich meebrengt."

Boa's met wapens
In een tiental gemeenten is een pilot begonnen met een korte wapenstok voor de boa's, aldus Kuin. De bond hoopt bij de handhaving van deze relatief nieuwe coronamaatregel, dat de boa's voldoende worden bijgestaan door de politie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -