RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Relschoppers die politiebusje stelen' blijken politiestudenten in actie


UTRECHT - "Hij steelt gewoon een politiebusje", was de tekst bij een filmpje op internet waarop je een politiebusje zag wegscheuren, met rennende agenten er achteraan. Maar, zegt de politie, het was helemaal geen relschopper die ervandoor ging met een van hun wagens. Het was een actie van politiestudenten.

Vrijdag hielden de agenten in opleiding een rijbewijscontrole in Utrecht-Noord. Een scooterrijder die zonder helm reed, zag de politie-uniformen, keerde om en ging ervandoor. Wat volgde was een achtervolging, waarbij zowel de politiebus als enkele politiestudenten te voet achter de scooterrijder aangingen. Op een filmpje dat iemand maakte lijkt het daardoor alsof agenten achter hun eigen wagen aanrennen.


De beelden werden ook op de site Dumpert gedeeld en zijn in een paar uur tijd meer dan 222.000 keer bekeken. De politie besloot daarom op Instagram het echte verhaal te delen.

De politie zegt dat dankzij de politiestudenten de scooterrijder gepakt is. Hij is aangehouden voor het veroorzaken van gevaar, rijden onder invloed van verdovende middelen, belediging, rijden met valse kentekenplaten en van heling van de scooter.

"Als Utrecht-Noord zijn we trots op onze studenten en vinden we dat ze prachtig werk geleverd hebben", zegt de politie op Instagram.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -