RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

D66 hoopt op een terugkeer in gemeentepolitiek Stichtse Vecht

1/2
STICHTSE VECHT - De lokale afdeling van D66 in Stichtse Vecht hoopt na vier jaar afwezigheid terug te keren in gemeenteraad. De partij laat weten mee te doen aan de verkiezingen van volgend jaar.

In 2018 trok de landelijke partij vlak voor de verkiezingen de machtiging in voor de deelname van D66 Stichtse Vecht. Aanleiding was grote onrust in de lokale afdeling. De hoofdrolspelers waren wethouders Franko Zivkovic-Laurenta en Pieter de Groene. Zivkovic-Laurenta had bij de burgemeester gemeld dat zijn collega en partijgenoot De Groene zich schuldig zou maken aan belangenverstrengeling.

 Toenmalig wethouders Zivkovic-Laurenta en De Groene Toenmalig wethouders Zivkovic-Laurenta en De Groene | Foto: D66 Stichtse Vecht

Dat viel verkeerd bij een deel van zijn partij, die hem vervolgens van de kieslijst haalde. De Groene had er op aangedrongen om bijna 200.000 euro subsidie te verlenen aan een kinderopvang die een pand huurt van zijn partner. Het leidde tot een integriteitsonderzoek, waarna De Groene opstapte.

Inmiddels denkt de partij weer een goede partij op de been te kunnen brengen in Stichtse Vecht. Een ruime meerderheid van de leden stemde voor deelname aan de verkiezingen. Ook de landelijke partij zou een terugkeer toejuichen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -