Zeker de helft Utrechtse ziekenhuizen meer beveiligd na invoering avondklok

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Zeker twee van de vier ziekenhuizen in de provincie Utrecht hebben de beveiliging opgeschroefd vanwege de avondklok. Sinds dit weekend werken er meer beveiligers in het Sint Antonius Ziekenhuis en het Meander Medisch Centrum.
De beveiligers worden ingezet om bezoekers van het ziekenhuis tijdig naar buiten te begeleiden, maar ze maken ook extra rondes in bijvoorbeeld leegstaande parkeergarages, zoals bij het Sint Antonius Ziekenhuis. Ook is er intensief contact met de politie.
Het Diakonessenhuis geeft aan al sinds maart meer beveiliging te hebben en tussentijds niet te hebben opgeschaald.

Relschoppers

Zondag werd een ziekenhuis in Enschede bekogeld door relschoppers, maar die rellen waren voor de ziekenhuizen bij ons niet de reden tot het opschalen van de beveiliging. De ziekenhuizen hadden de extra beveiligers al vóór de rellen van afgelopen weekend ingeroosterd, zodat zij eventueel mensen konden wegsturen als zij zich bijvoorbeeld bij het ziekenhuis zouden ophouden.
Volgens een woordvoerder van het Sint Antonius Ziekenhuis zijn er korte lijntjes met de politie. "Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Enschede, is dat nu extra fijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.