Buurt geschrokken door vuurwerkbom bij supermarkt in Utrecht: 'Was niet normaal'

UTRECHT - Een enorme harde knal. Zo beschrijven buurtbewoners de ontploffing van gisteravond bij de Albert Heijn aan de 't Goylaan in Utrecht. Door de knal - een vuurwerkbom - werd een deel van de gevel van de supermarkt kapotgeblazen. "Ik schrok verschikkelijk. Het was niet normaal", zegt een aangeslagen bewoner.
De buurt werd gisteravond even na 21.00 opgeschrikt. "Ik ging net naar bed en ik hoorde een harde klap maar ik kon niks zien, ik zag wel aan de overkant de buren allemaal voor de ramen staan", vertelt een buurtbewoonster. Tot ver in de omliggende wijken was de ontploffing te horen. "Ik heb het gehoord en gezien de afstand tussen mijn huis en de supermarkt moet het echt een harde klap zijn geweest", zegt een voorbijganger.
Ruiten uit Utrechtse supermarkt geblazen door vuurwerkbom
Een deel van de voorkant van de Albert Heijn is dichtgetimmerd met houten platen. Om een lantaarnpaal hangt nog een sliert afzetlint maar verder is er niks meer van de ontploffing te zien. De wijkbewoners op straat maken zich zorgen over de rellen in het land en hopen dat het in Utrecht bij dit incident blijft. "Ik begrijp de weerstand van mensen maar je bereikt er niks mee om de boel te slopen", zegt een vrouw. "Ik maak me er wel zorgen over maar ik ben trots op de terughoudendheid van de Utrechtse bevolking als ik kijk naar de afgelopen dagen", reageert een andere buurtbewoner.
Bij de ontploffing raakte niemand gewond. Wel werden politiemensen die onderzoek deden bekogeld met stenen, schrijft een agent op Instagram. Er is één iemand aangehouden voor het stenengooien. De politie wist ook dezelfde avond nog twee verdachten op te pakken voor de vuurwerkbom.
De supermarkt raakte beschadigd door de ontploffing
De supermarkt raakte beschadigd door de ontploffing © Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.