RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Fonds nodig voor gedupeerden avondklokrellen'

UTRECHT - Er moet een speciaal fonds komen voor gedupeerden van de rellen van de afgelopen dagen. Slachtofferhulp Nederland in Utrecht maakt zich daar hard voor.

In veel steden gingen relschoppers gisteren en eergisteren de straat op. Ze gooiden met stenen en zwaar vuurwerk. Winkels, auto's en straatmeubilair werden vernield en soms werd er ook geplunderd.

Het Openbaar Ministerie wil de daders snel voor de rechter brengen. Slachtofferhulp snapt dit lik-op-stuk-beleid, maar is bang dat gedupeerden een fatsoenlijke schadevergoeding mislopen omdat ze tussen wal en schip vallen.

"Je hebt te maken met niet altijd te identificeren slachtoffers, want er is te weinig tijd om die allemaal aan te wijzen", zegt Rosa Jansen, directeur van Slachtofferhulp Nederland. "Daardoor loop je het risico dat je met lege handen komt te staan en dat je naar de civiele rechter moet om je schade te verhalen, met alle problemen van dien. En dat zou ik slachtoffers niet toewensen."

Een fonds waarin alle veroordeelde daders een bedrag moeten storten zou dan kunnen worden ingezet om de gedupeerden te compenseren. Een soortgelijk fonds werd al gebruikt na de rellen van Project X in Haren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -