RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rellen blijven uit bij ingaan avondklok: Spakenburgers bewaken plein en noodbevel in Veenendaal


BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het is vanavond een stuk rustiger dan gisteravond. Er waren weliswaar groepen jongeren op de been, maar tot rellen en vernielingen kwam het niet. In Veenendaal en Spakenburgers waren ook burgers op de been om ongeregeldheden te voorkomen.

Burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal kondigde voor het centrum en de wijk het Franse Gat een noodbevel af uit voorzorg. Gisteravond was het hier onrustig. Er werden toen twee aanhoudingen verricht.

 Het centrum van Veenendaal vanavond. Het centrum van Veenendaal vanavond. | Foto: News United

Mensen die niet in het centrum of het Franse Gat hoeven te zijn, worden weggestuurd of aangehouden. Het noodbevel ging om 19.30 uur in en geldt tot 04.30 uur. Er is extra politie op de been om de maatregel te handhaven en er zijn ook vrijwilligers van de burgerwacht actief.

Twee jongens sloegen op de Kerkewijk op de vlucht voor de politie. Ze werden na een korte achtervolging in de kraag gevat en gecontroleerd.

 Controle in Veenendaal na ingaan avondklok. Controle in Veenendaal na ingaan avondklok. | Foto: Persbureau Midden-Nederland

Spakenburg
De politie was vanavond ook extra alert in Spakenburg vanwege oproepen om te gaan rellen in het vissersdorp. De Jumbo werd uit voorzorg eerder gesloten.

 Het Spuiplein vanavond. Het Spuiplein vanavond. | Foto: Caspar Huurdeman

Zo'n honderd burgers bewaakten het Spuiplein. De politie reed rond samen met handhaving. Op grotere afstand was zo nu en dan wat vuurwerk te horen. Met het ingaan van de avondklok stroomde het plein leeg. Het bleef daarna rustig.


Burgemeester Melis van de Groep van de gemeente Bunschoten is tevreden.


Woerden
Rellen bleven uit in Woerden na oproepen op sociale media. Wel was het een tijdje onrustig bij winkelcentrum Tournoysveld. Ook zouden een verslaggever en fotograaf zijn belaagd. De situatie lijkt nu onder controle


Utrecht
In Utrecht was het de afgelopen dagen relatief rustig, maar de politie nam het zekere voor het onzekere. Er werd onder meer gecontroleerd op de Einsteindreef. Tot dusver is het nog rustig in de stad.

 Einsteindreef. Einsteindreef. | Foto: Koen Laureij

De politie hield op een braakliggend terrein aan de Europalaan drie mannen aan. Waarom ze precies mee moesten is nog onbekend. Ze overtraden in ieder geval de avondklok.

 Arrestaties bij de Europalaan. Arrestaties bij de Europalaan. | Foto: Michiel van Beers

Amersfoort en Mijdrecht
De politie in Amersfoort hield vanavond mensen weg van de rotonde met De Stier in Amersfoort. Gisteravond was het daar onrustig en werden drie aanhoudingen verricht.

 De Stier De Stier | Foto: Persbureau Midden Nederland

Ook in Mijdrecht was behoorlijk wat politie op de been vanavond.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -