Jaarbeurs wordt vanaf dinsdag centrale locatie voor coronavaccinaties in Utrecht

© Pixabay
UTRECHT - De Jaarbeurs in Utrecht wordt de centrale plek voor coronavaccinaties. De GGD begint volgende week dinsdag, op 2 februari, met het vaccineren op deze nieuwe locatie.
De GGD en de gemeente Utrecht hebben gezamenlijk voor deze locatie gekozen "vanwege de centrale ligging in de stad, de goede bereikbaarheid van de Jaarbeurs met de fiets, het openbaar vervoer of de hoofdwegeninfrastructuur".
Ook was de Jaarbeurs direct beschikbaar voor de inwoners van Utrecht en omstreken. "Voor Utrechters ligt de keuze voor de Jaarbeurs voor de hand, net als voor ouderen uit omliggende gemeenten die in deze fase niet over een vaccinatielocatie in hun eigen gemeente beschikken", aldus de gemeente.

Uitnodiging

Eind deze week krijgen 85-plussers een uitnodiging voor vaccinatie en vanaf 2 februari de 80-plussers. Daarna volgen stapsgewijs de andere groepen, in de volgorde van oud naar jong.
De locatie is, net als de vaccinatielocatie in de EXPO in Houten, zeven dagen per week geopend van 8.00 tot 20.00 uur. Dagelijks kunnen er ongeveer 2800 mensen gevaccineerd worden, mits er voldoende vaccins worden aangeleverd.
Vorige week maakte de GGD al bekend dat er twee grote en vier kleinere priklocaties in de regio Utrecht moeten komen. De Jaarbeurs is de eerste locatie die bekend is gemaakt. Waar de andere locaties komen, is nu nog niet bekend. De GGD geeft aan op dit moment nog gesprekken met verschillende gemeentes te voeren en hoopt daar de komende weken meer bekend over te kunnen maken.

Teststraat

Bij de Jaarbeurs is op dit moment ook al een XL-testlocatie, op het parkeerterrein achter de Jaarbeurs. Eerder zei burgemeester Sharon Dijksma tegen RTV Utrecht dat de Jaarbeurs om die reden niet per se voor de hand lag als vaccinatielocatie. Maar volgens de gemeente is er goed gekeken naar de scheiding van de vaccinatielocatie en de XL-testlocatie.
"Beide locaties zijn fysiek gescheiden, onder meer via het water. We zijn in gesprek met de GGDrU en de Jaarbeurs over bewegwijzering, verkeersbegeleiding en looproutes zodat iedereen de weg naar de vaccinatiehal goed kan vinden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.