Instellingen

Kort nieuws: Vakantiedrukte op Utrechtse wegen

REGIO - De Verkeers Informatie Dienst verwacht vrijdag vakantiedrukte op de Utrechtse wegen. In Midden-Nederland begint vandaag de vakantie en veel mensen gaan er direct al op uit. Vanmorgen zal de drukte nog wel mee vallen maar vanaf het middaguur neemt de drukte dan snel toe op de A2 en A28.
* 't Kleine Zeetje in Bunschoten is weer algenvrij. De waarschuwing om er niet te zwemmen is dan ook ingetrokken.Waarschijnlijk zijn de regen en lagere temperatuur van gunstige invloed geweest op de waterkwaliteit.
* Het Utrechtse project 'Perspectief' voor jonge asielzoekers krijgt landelijke navolging. Met de methode wordt voorkomen dat de ama's, alleenstaande minderjarige asielzoekers, in de illegaliteit verdwijnen. Het project werd zes jaar geleden in Utrecht gelanceerd en houdt in dat de overheid een vertrouwensband opbouwt met de asielzoekers.
* In juli zijn meerdere mensen van hun portemonnee beroofd in Zeist. Bij de politie kwamen meer aangiften dan normaal binnen van zakkenrollerij. Opvallend is dat de zakkenrollers vooral op op de Slotlaan en de Korte Steynlaan toesloegen. De politie gaat extra toezicht houden op die plekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.