Ruim 1 op de 7 inwoners van Utrecht wil geen coronavaccin

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Eén op de zeven inwoners van de provincie Utrecht laat zich waarschijnlijk niet inenten tegen het coronavirus. Dat blijkt uit enquête-onderzoek van LocalFocus in samenwerking met Kieskompas.
Zo geeft 7,5 procent van de ondervraagden aan zich 'zeker niet' te laten inenten. Daarnaast geeft bijna 7 procent aan 'waarschijnlijk niet' voor een coronavaccin te gaan.
Toch is het leeuwendeel van de Utrechters wél bereid zich in te laten enten. In totaal geeft bijna 8 op de 10 Utrechters aan een vaccinatie te gaan laten zetten: ruim 62 procent gaat dit 'zeker' doen, ruim 16 procent doet dit 'waarschijnlijk wel'.
Hiermee scoort Utrecht in lijn met het gemiddelde van het onderzoek. Inwoners van Friesland en Zeeland zijn het vaakst geneigd om voor een coronavaccin te kiezen. in Zeeland is de groep die dit 'zeker' zal gaan doen het grootst. Bijna achttien procent van de respondenten uit Flevoland, Drenthe en Overijssel wil zich (waarschijnlijk) niet laten vaccineren.
Uit het meest recente gedragsonderzoek van het RIVM en de GGD blijkt dat het overgrote deel van de mensen die niet ingeënt willen worden, twijfels hebben over de veiligheid en de werking van de vaccins. Ruim driekwart van de 'vaccinweigeraars' is bovendien bang voor de bijwerkingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.