Melissa (10) begint inzamelingsactie voor Utrechtse daklozen

© Geef.nl
MAARSSEN - De tienjarige Melissa Verkerk uit Maarssen is een crowdfundingsactie begonnen nadat ze op het Jeugdjournaal had gezien dat daklozen het extra moeilijk hebben. Ze zamelt nu geld in voor schone sokken en schoon ondergoed voor de Utrechtse daklozen.
"Voor ons is deze lockdown geen leuke tijd, maar als je geen huis hebt lijkt het me verschrikkelijk", zegt Melissa op de inzamelingssite. "Daarom wil ik deze mensen helpen".

Gegoogeld

Ze zag op het Jeugdjournaal dat het in de dak-en thuislozencentra door corona wel vier keer drukker is dan normaal. In de stad komen inmiddels ook minder mensen, waardoor ze ook minder geld krijgen van voorbijgangers. "Ik dacht: waarom kan ik niet helpen? Ik heb toen gegoogeld op daklozen en kwam toen uit bij de Tussenvoorziening in Utrecht".
Melissa heeft zelf de Tussenvoorziening gebeld om te vragen hoe ze het beste kon helpen. Daar vertelden ze dat daklozen vooral geholpen zijn met ondergoed en sokken. Het was daarna nog even zoeken hoe ze geld in kon zamelen. "Want ik kan door corona ook niet langs de deuren."

Lieve mensen

Uiteindelijk is ze online begonnen met de actie en donateurs kunnen nu voor 5 euro al meedoen. Binnen een uur had ze haar oorspronkelijke streefbedrag van 250 euro al binnen en binnen twee dagen stond de teller op 1500 euro. "We zien nu wel wat we binnen krijgen", zegt haar moeder Conny Verkerk-Baars. "We vinden het prachtig dat er zoveel lieve mensen zijn die de daklozen willen helpen."
Ze gaan binnenkort nog weer met de Tussenvoorziening overleggen wat voor onderbroeken en sokken het precies gaan worden, maar de organisatie reageerde aanvankelijk al heel enthousiast. "Die zijn altijd nodig, zeiden ze."

Trots

Moeder Conny is ondertussen ontzettend trots op haar dochter, maar echt verbaasd is ze ook weer niet. "Melissa heeft altijd al een hart voor andere mensen. Bijvoorbeeld toen met die explosie in Beiroet, zei ze meteen: hier geef mijn zakgeld maar. In die zin verbaast het me niets. Wat me wel verbaast is hoe ver ze al zelf kwam met het regelen van de actie. Dat maakt je natuurlijk heel trots als moeder."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.