RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opnieuw twee Utrechters aangehouden na oproep tot rellen

UTRECHT - De politie heeft opnieuw twee Utrechters aangehouden die via social media hadden opgeroepen tot rellen. Het gaat om twee mannen van 20 en 23 jaar oud.


Eergisteren werden er ook al een man van 32 jaar en een jongen van 16 jaar uit Utrecht opgepakt, en eerder vandaag werd bekend dat een 29-jarige man uit Houten is aangehouden is verband met de rellen. Hij meldde zich gisteravond op het bureau, nadat beelden van hem waren getoond in Opsporing Verzocht.

Na de invoering van de avondklok, was het de afgelopen dagen op meerdere plekken in ons land erg onrustig en in meerdere steden zochten relschoppers de confrontatie met de agenten en de ME.

De politie krijgt nu veel tips en videobeelden binnen van de incidenten en benadrukt dat het oproepen tot rellen strafbaar is, ook al ga je zelf niet.

De situatie was de afgelopen dagen gespannen in sommige gemeenten, maar grote rellen zoals elders in het land bleven uit in de provincie Utrecht. Niet alleen politie en handhavers speelden daarin een rol - en misschien een dosis toeval en geluk - ook burgers, jeugdwerkers en buurtvaders voorkwamen erger. Zo waren er heel verschillende initiatieven in Utrecht, Veenendaal en Spakenburg.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -