Derde priklocatie bekend: achter station Amersfoort Centraal

© Google Street View
AMERSFOORT - De Rijtuigenloods achter Amersfoort Centraal wordt omgetoverd tot vaccinatielocatie. Op dit moment is er al een teststraat in het pand aan het Piet Mondriaanplein, de GGD gaat er ook een prikplek van maken.
Daarmee staat het aantal vaccinatieplekken in onze provincie op drie. Bij de EXPO in Houten wordt al enige weken geprikt, dinsdag wordt ook gestart bij de Jaarbeurs in Utrecht. In totaal wil de GGD zes vaste prikplekken in de provincie Utrecht: twee grote en vier kleinere.
Het prikken in de Amersfoortse Rijtuigenloods start op 15 februari. De GGD en de gemeente hebben voor de loods gekozen omdat die goed bereikbaar is. Ook de grootte is geschikt: de teststraat die momenteel in de loods zit kan gewoon blijven functioneren naast de vaccinatieplek. Beide afdelingen krijgen een eigen in- en uitgang en parkeerplekken.
Hoe lang de loods in bedrijf blijft, is nog onduidelijk. "Dit hangt mede af van de beschikbaarheid van vaccins en de snelheid waarmee ze kunnen worden toegediend", schrijft de gemeente in een persbericht.
De priklocatie is zeven dagen per week open, van 8.00 tot 20.00 uur. Omwonenden krijgen een brief met extra info wat de vaccinlocatie voor hen betekent.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.