RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oproep van schrijvers: 'Boekwinkels moeten zo snel mogelijk weer open'

PROVINCIE UTRECHT - De boekhandels moeten zo snel mogelijk weer open. Het moet op z'n minst mogelijk zijn om een afhaalmogelijkheid te maken. Die oproep doen meer dan honderd schrijvers aan het kabinet.

Ze vinden dat boekhandels niet alleen een commerciŽle functie, maar ook een democratische hebben. "In tijden van polarisering, complotdenken en filter bubbles zijn ze noodzakelijker dan ooit", staat in een open brief gericht aan premier Rutte.

De brief wordt onder meer ondertekend door enkele bekende schrijvers uit onze provincie: de Utrechters Ronald Giphart, Arthur Japin, Marieke Lucas Rijneveld en Manon Uphoff en Rutger Bregman uit Houten.

De schrijvers wijzen erop dat in landen als BelgiŽ en Frankrijk boekwinkels ondanks de pandemie wel (gedeeltelijk) open zijn. "Waarom mogen bloemen, pizza's, boormachines, gerepareerde schoenen, hondenvoer en rum wel worden afgehaald, en boeken niet?"


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -