De Krommerijn definitief niet open als buitenbad voor zwemmers

© Aneo Koning
UTRECHT - Zwembad De Krommerijn gaat definitief niet eerder open als buitenbad. Veel partijen in de raad willen dat graag, zodat zwemliefhebbers in deze corona-tijd ook kunnen zwemmen. Wethouder Maarten van Ooijen (ChristenUnie) geeft aan dat het technisch niet mogelijk is, omdat de vorst grote schade aan het zwembad zal aanrichten.
De Krommerijn is zomers een openluchtzwembad. In de winter komt er een kap overheen en is het een binnenbad. D66, VVD, Student & Starter en CDA willen graag dat de kap er eerder af gaat, omdat zwemmen in de open lucht wel is toegestaan tijdens de lockdown. De binnenbaden zijn gesloten.
Van Ooijen zegt dat het niet kan: "Het tegelwerk kan niet tegen vorst en zal losspringen." Ook de leidingen van de brandslangen zullen kapotvriezen. De omloop boven het bad is ook niet vorstbestendig, zegt de wethouder.
Daarnaast zijn er ook praktische bezwaren. In het binnenbad wordt waterpolo gespeeld. Als het dak er af gaat, wordt het bad te koud voor de waterpoloërs. Van Ooijen geeft aan het jammer te vinden dat hij geen beter nieuws voor de raad en de zwemmers heeft. Wel zegde hij toe dat als de vorst het land uit is, hij opnieuw zal kijken of het bad alsnog eerder als buitenbad open kan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.