Politie zoekt getuigen na alweer een brandstichting aan Heemskerklaan in Baarn

© Caspar Huurdeman
BAARN - De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden van een brandstichting aan de Heemskerklaan in Baarn. Daar werd afgelopen zaterdagnacht een BMW in brand gestoken. Die brandstichting is de laatste van een hele reeks incidenten in die straat.
Kort voor de brandstichting, die tussen 3.00 en 3.20 uur plaatsvond, reed een fietser vanuit de richting van de Faas Eliaslaan door de Heemskerklaan de verdachten tegemoet. De politie wil graag in contact komen met deze mogelijke getuige.

Signalement

In totaal zijn er twee verdachten. De eerste heeft een slank postuur, droeg een zwarte New York Yankees-pet met een wit logo met daaroverheen een zwarte capuchon en een donkerkleurig Adidas-trainingspak. Ook droeg hij witte schoenen met zwarte bovenkant.
De tweede verdachten heeft een iets steviger postuur en droeg een donkerblauwe jas met capuchon tot op de heupen, een donkere trui met capuchon en een spijkerbroek met lichte vlakken door een wassing. Hij droeg donkerkleurige Nike-schoenen.
De verdachten zijn na de brandstichting weggerend in de richting van de Willem Barentszlaan/Abel Tasmanlaan. Mogelijk zijn zij vervolgens weggereden in een donkerkleurige personenauto. De politie is "nadrukkelijk op zoek naar beelden van voertuigen in de buurt, kort voorafgaand en na de brandstichting" en hoop dat er mensen zijn die daarbij kunnen helpen.

Kees Dijkman Containers

De brandstichting was lang niet het eerste incident in de straat. Vorig jaar ging daar al twee keer eerder een auto in vlammen op. Doelwit was toen de BMW van de directeur van Kees Dijkman Containers. Dat jaar werden eveneens op twee verschillende momenten in totaal zes vrachtwagens van het bedrijf in Den Dolder in brand gestoken. De BMW die zaterdag in brand werd gestoken, was niet van Dijkman, maar van zijn buurman.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.