Meer treinen door Utrecht in dienstregeling 2022

© RTV Utrecht / Niels Drost
UTRECHT - Volgend jaar vertrekt op het traject Schiphol-Utrecht-Arnhem-Nijmegen elke tien minuten een intercity. Ook gaan er meer intercity's rijden tussen Leiden en Utrecht en op het traject tussen Driebergen-Zeist en Breukelen. President-directeur Marjan Rintel van de NS zegt dat vanochtend in gesprek met De Telegraaf.
Het Utrechtse spoorbedrijf wil ook op andere trajecten uitbreiden: zo komen er meer treinen op de trajecten Rotterdam-Den Haag-Leiden-Schiphol en tussen Alkmaar en Haarlem. "De Zeeuwen krijgen een kwartier tijdwinst naar Brabant en de Randstad en de reistijd van Friesland naar het westen wordt tot een halfuur korter", aldus de NS.
Rintel beloofde in de krant dat de trein betaalbaar moet blijven en "dat een kaartje niet duurder mag worden." Ze verwacht verder dat er in de toekomst meer zal worden thuisgewerkt; toch mikt ze op een "postcorona reizigersgroei" van 30 procent in 2030. Het spoorbedrijf is verder in overleg met onderwijs en werkgevers "om een einde te maken aan de hyperspits".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.