Golfclubs in 'full swing' door coronacrisis: 'Er wordt ontzettend veel gespeeld'

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
HOUTEN - Golfclubs mogen zich in een toenemende belangstelling verheugen. De golfsport biedt in coronatijd veel voordelen. Zo ben je altijd buiten en is afstand houden geen probleem.
Ook bij de Nieuwegeinse Golfclub in Houten is het druk, zegt Hans Wognum. "Het is zo populair dat er het afgelopen jaar tussen de 140 en 150 nieuwe golfers bij zijn gekomen", schat hij in. De lessen zijn dan ook goed gevuld.

Vaker op de banen

De drukte op de banen wordt niet alleen veroorzaakt door de nieuwe leden. Ook de mensen die al langer lid zijn, laten zich vaker op de banen zien. "Er wordt ontzettend veel gespeeld", zegt Wognum.
Veel last van de coronamaatregelen hebben de golfers daarbij niet. De grootste aanpassing is dat slechts twee golfers tegelijk gezamenlijk hun ronde over de banen mogen lopen.

Erg laagdrempeling

Verbaasd dat zijn sport zo populair is, is Wognum niet. "Het is buiten, je zit niet op elkaar. Het is eigenlijk een andere manier van wandelen." En dat het een elitaire sport zou zijn, klopt volgens hem ook niet. "Het is hier heel erg laagdrempelig. De enige voorwaarde is dat je gezellig bent."
Ook het afstand houden is geen enkel probleem. "Het leuke is dat wanneer je een zwaai maakt met de club, dat je wel anderhalvemeter afstand moet nemen. Want anders krijg je een golfclub voor je hersens."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.