Minister: basisscholen gaan in februari weer open

Archief.
Archief. © RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De basisscholen moeten de tweede week van februari weer open gaan. Dat heeft minister Hoekstra van Financiën volgens RTL Nieuws gezegd na de ministerraad van vandaag.
Minister De Jonge bevestigde tegen de nieuwszender dat het kabinet er alles aan doet om ervoor te zorgen dat de basisscholen open kunnen over anderhalve week. Ook de kinderopvang moet dan weer open. Minister-president Rutte beloofde ook zijn best te gaan doen: "Maar ik wil wel eerst de allerlaatste inzichten zien. Voor iedereen doen de coronamaatregelen pijn, maar de meeste pijn heb ik van de sluiting van de lagere scholen."
Onderwijsminister Slob wil de basisscholen ook snel weer openen. Alleen als het Outbreak Management Team hier een negatief advies over uitbrengt, zou die situatie kunnen veranderen.

Planning

Vandaag was er naast de ministerraad ook een overleg van het Outbreak Management Team. Dat brengt na de bijeenkomst een advies uit over de beste manier om de coronacrisis te bestrijden. Op zondag is er een overleg in het Catshuis met het kabinet en experts. Dinsdag volgt er dan een officieel besluit over een eventuele aanpassing van de coronamaatregelen. Die wordt gevolgd door een persconferentie van minister-president Rutte en minister De Jonge.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.