Rustige avond in Leerdam na arrestaties en noodverordening

© Uppel Media
LEERDAM - De avondklok in Leerdam is relatief kalm verlopen, ondanks aangekondigde rellen. Er was extra politie aanwezig om in te kunnen grijpen als er toch ongeregeldheden zouden uitbreken.
De afgelopen dagen verschenen op sociale media oproepen om vrijdagavond te gaan rellen op het Europaplein. De berichten waren zo concreet, dat burgemeester Fröhlich een noodverordening afkondigde. De politie kreeg meer bevoegdheden om mensen te fouilleren en aan te houden.
Handhavers aan het werk tijdens de noodverordening in Leerdam.
Handhavers aan het werk tijdens de noodverordening in Leerdam. © Uppel Media
Groepjes jongeren die nog op straat waren werden weggestuurd door de politie. Hier en daar werd wat vuurwerk afgestoken, maar nadat de avondklok inging bleeft het overwegend rustig. Mogelijk heeft dat te maken met de aanhouding van vijf mannen gisterochtend. Zij zouden achter de oproep om te gaan rellen hebben gezeten.
Ook andere burgemeesters in het land hebben noodverordeningen ingesteld om nieuwe ongeregeldheden tegen te gaan. In onder meer Apeldoorn, Meppel, Venray, Rotterdam, Den Bosch, Gouda, Venlo, Veen, Sittard-Geleen, Steen en Weert is het toezicht op straat verscherpt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.