Besmettingscijfers provincie Utrecht nagenoeg gelijk gebleven

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht is het aantal nieuwe coronabesmettingen in het afgelopen etmaal nagenoeg gelijk gebleven. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Er werden 271 mensen positief getest op het coronavirus. Gisteren waren dat er 269.
In de stad Utrecht zijn in absolute aantallen de meeste besmettingen te vinden. De afgelopen 24 uur zijn er 47 besmettingen vastgesteld. Dat zijn gemiddeld 13,1 positieve tests per 100.000 inwoners en daarmee doet de stad het aardig goed. De gemeenten Woerden, Houten, Stichtse Vecht, Rhenen en Wijk bij Duurstede doen het net ietsje beter, ook daar zijn er relatief weinig coronabesmettingen.

Uitschieters

Een uitschieter op de Utrechtse kaart is de gemeente Vijfheerenlanden. Daar zijn in het afgelopen etmaal 35 nieuwe besmettingen gemeld, omgerekend 61,6 per 100.000 inwoners. Gisteren kwamen er 21 nieuwe besmettingen bij. Het aantal positieve testen is dus flink omhoog geschoten.
De gemeenten Soest doet het erg goed, daar zijn twee nieuwe gevallen bij gekomen. Het gemiddelde ligt op 4,3 per 100.000 inwoners.
Verder zijn er 11 nieuwe corona gerelateerde ziekenhuisopnames in de regio, tegen zes nieuwe opnames gisteren. Er zijn drie mensen overleden, gisteren waren dat er vier.

Landelijk cijfers blijven dalen

Landelijk blijven de cijfers verder dalen. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 4211 positieve tests geregistreerd bij het RIVM.
In de afgelopen zeven dagen zijn 31.083 besmettingen vastgesteld. Dat komt neer op 4440 positieve tests per etmaal. Dat gemiddelde daalt al een tijd. Het aantal sterfgevallen nadert de 14.000.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.