Vonnis zaak-Marlies definitief

KRALENDIJK - In de rechtszaak rond de Leusdense Marlies van der Kouwe komt geen cassatie tegen het vonnis in hoger beroep van dertig jaar. Zowel het OM op Curaçao als de advocaat van de veroordeelde hebben dat laten weten.
Ryan Pietersz werd op 25 juni door het hof veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf voor de dood van de Nederlandse Marlies van der Kouwe. Deze straf is nu onherroepelijk.
In maart legde het gerecht in eerste aanleg Pietersz levenslang op, maar het hof vernietigde die uitspraak. Het achtte de kans niet groot dat hij na dertig jaar cel opnieuw een levensdelict zou plegen. De mogelijkheid is aanwezig dat Pietersz na twintig jaar weer vrijkomt, aangezien hij voor het eerst is veroordeeld voor doodslag. Bij een eerste veroordeling mag een derde strafvermindering worden gegeven.
De 27-jarige Pietersz heeft bekend de 24-jarige apothekersassistente Marlies van der Kouwe op Bonaire te hebben gewurgd. Dat gebeurde in de nacht van 20 op 21 september vorig jaar. Hij heeft altijd volgehouden dat hij alleen haar tas wilde stelen en dat het gevecht dat daarop ontstond, uit de hand liep.
Pas een maand na de verdwijning van Van der Kouwe werd haar stoffelijk overschot gevonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.