'Laffe tosti's' slopen ramen bij inbraak in kantine van voetbalvereniging VV Hoogland

Archief.
Archief. © Holger Kraft, Pixabay
HOOGLAND - Ingeslagen ramen, verdwenen sleutels en veel ellende: bij voetbalclub Hoogland balen ze als een stekker van een inbraak die in de nacht van donderdag op vrijdag plaatsvond in de kantine van de vereniging. Voorzitter Nico Terschegget schat de schade op zo'n 1500 euro, waarvan 200 euro voor rekening van de club komt.
"Er is niets van waarde meegenomen", zegt Terschegget op zondag. "En da's natuurlijk niet zo gek, want geld is er niet want de kantine is al tijden dicht." Wat wel vreemd is, is dat de daders ook geen spullen hebben meegenomen: "Laptops, een videocamera, een fles rum van drie liter: dat hebben ze allemaal laten liggen," aldus de voorzitter. De dader of daders hielden maar één ding aan de inbraak over: een verwonding. Aan een bloedspoor te zien, heeft iemand zich behoorlijk opengehaald aan een kapot raam.
De voorzitter van de voetbalclub krijgt na de inbraak steun van andere clubs. "Ik krijg reacties van andere verenigingen die zeggen: wat een ellende, wat heb je eraan? Dat kan je in deze tijd helemaal niet gebruiken." En ook wethouder Hans Buijtelaar stak VV Hoogland een hart onder de riem: "Laffe tosti's. Blijf met je tengels van andermans bezit af", schreef hij op twitter.
De club heeft nog hoop de daders te kunnen vinden door een slijptol die ze buiten achterlieten. Terschegget: "Ik heb die slijpschijf die ze hebben laten liggen op de foto gezet en in een bericht op onze Facebookpagina gezet in de hoop dat een ouder hem herkent zo van: 'Hey shit. Da's mijn slijpschijf.'"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.