RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeesters willen van minister De Jonge horen wanneer de avondklok afloopt

PROVINCIE UTRECHT - Coronaminister Hugo de Jonge komt vanmiddag naar het Veiligheidsberaad in Utrecht. De 25 burgemeesters die voorzitter zijn van de veiligheidsregio's in ons land willen van hem horen hoe het met de vaccinatiestrategie staat.

Het zogenoemde Veiligheidsberaad komt vrijwel wekelijks bijeen op het Utrechtse provinciehuis om de coronacrisis te bespreken. Op de agenda staat vandaag onder meer de persconferentie die het demissionaire kabinet morgenavond geeft over de voortzetting van de avondklok en de strikte bezoekbeperking aan huis. De burgemeesters geven minister Ferd Grapperhaus van Justitie mee hoe zij erover denken.

Minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is uitgenodigd om te praten over "perspectief" en "licht aan het eind van de tunnel". De burgemeesters willen hun inwoners kunnen vertellen wanneer er misschien weer wat meer mogelijk is in het land, als alles meezit. Ingewijden melden dat de avondklok zoals gepland op 10 februari zal aflopen wanneer de besmettingscijfers tot die tijd tenminste niet weer gaan stijgen.

Het Veiligheidsberaad vergadert sinds vorige week maandag niet meer 's avonds maar aan het eind van de middag, zodat alle deelnemers thuis kunnen zijn voordat de avondklok ingaat. Na afloop van de vergadering geven voorzitter Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, en minister Grapperhaus een toelichting op de besproken onderwerpen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -