Ontevreden klant schiet meubelstoffeerder in buik: vijf jaar celstraf

© 112 Nieuwsgroep
VEENENDAAL - Een 54-jarige man uit Veenendaal is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor poging tot doodslag.
Begin december 2019 schoot Henk van O. in zijn woonplaats een meubelstoffeerder neer. Het slachtoffer had vlak daarvoor met een paar familieleden meubels bij hem afgeleverd. De Veenendaler vond de geleverde kwaliteit onder de maat. Hij ging daarop in zijn auto achter het slachtoffer aan, reed hem klem en schoot hem in de buik op de kruising van de Brinkersteeg met de Cuneraweg in Veenendaal. Een andere kogel kwam in het autoportier van de meubelstoffeerder terecht.

Bekentenis

De verdachte heeft op de zitting bekend dat hij op het slachtoffer heeft geschoten. Dit deed hij met een vuurwapen dat hij al jaren in zijn auto bewaarde. Volgens de rechtbank was geen sprake van voorbedachten rade en is er sprake van poging tot doodslag.
Volgens het Openbaar Ministerie richtte de verdachte het wapen ook op een tweede persoon, de vader van het slachtoffer. De officier van justitie eiste daarom acht jaar cel voor twee keer poging tot doodslag. Maar de rechtbank ging daar niet in mee. Uit verklaringen van getuigen blijkt dat niemand heeft gezien dat de verdachte zijn wapen daadwerkelijk ook op iemand anders heeft gericht.

Stoornis

Uit psychiatrisch en neurologisch onderzoek komt naar voren dat de verdachte lijdt aan een ziekelijke stoornis die ook invloed heeft op zijn gedrag. Hiervan was ook sprake tijdens het plegen van het strafbare feit. Volgens de psychiater is het aannemelijk dat er een relatie bestaat tussen het schietincident en de stoornis. Daarom neemt de rechtbank het advies over om een lagere celstraf op te leggen. Naast de vijf jaar gevangenisstraf moet de Veenendaaler een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer en zijn familie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.