Toiletgebouw geplaatst in Griftpark Utrecht

UTRECHT - In het Griftpark in Utrecht is vandaag een toiletgebouw geplaatst door de gemeente. Het gebouwtje maakt onderdeel uit van de ambitie van de gemeente dat bezoekers van de stad altijd ergens in de buurt een openbaar toilet kunnen vinden.
Het gebouwtje werd vandaag op z'n plek gezet, nadat eerder al voorbereidingen waren getroffen zodat er straks ook stroom en stromend water beschikbaar is. Wie nu met hoge nood in de buurt van het Griftpark loopt, moet nog wel even op zoek naar een alternatief: het toiletgebouw is nog niet in gebruik genomen.
Utrecht werkt al langer aan meer toiletten in de stad. In mei 2019 werd dat kracht bijgezet toen in de gemeenteraad een initiatiefvoorstel van VVD en D66 werd aangenomen om het aantal openbare toiletten uit te breiden. Het gaat dan niet alleen om bijvoorbeeld dixi's of de zogenoemde plaskruizen maar ook om toiletten die rolstoeltoegankelijk zijn of die bijvoorbeeld een verschoonplek voor baby's hebben.
De gemeente wil er uiteindelijk naartoe dat er in de drukbezochte gebieden in de stad altijd een toilet beschikbaar is op maximaal 250 meter afstand. Dat kan zijn een toilet van een horecagelegenheid of winkel, waar mensen gebruik van mogen maken, of een openbaar toilet.
Uit een inventarisatie bleek dat vooral het Griftpark, park Lepelenburg en het Wilhelminapark nog wel een toilet konden gebruiken. Daarom worden daar toiletgebouwtjes geplaatst. Eerder kregen ook al het Julianapark en park Voorveldse Polder een toiletunit.
Toiletgebouw geplaatst in Griftpark Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.