Mark Röell terug als burgemeester van Baarn na coronabesmetting: 'Ongelooflijk gemist'

Mark Röell vorig jaar in actie op Koningsdag.
Mark Röell vorig jaar in actie op Koningsdag. © Caspar Huurdeman
BAARN - Burgemeester Mark Röell heeft er lang naar uitgekeken maar vandaag was het dan zover: hij mocht weer aan het werk na een lang ziekbed. De burgemeester van Baarn kreeg begin december corona en werd zelfs even opgenomen in het ziekenhuis. Nu is hij genoeg hersteld om weer halve dagen aan de slag te gaan. En dat valt bij hem in goede aarde: "Dat is iets dat ik ongelooflijk gemist heb en ik ben blij dat het weer kan."
Röell merkte voor het eerst dat er iets mis was toen hij na de laatste raadsvergadering van vorig jaar een kriebel in zijn keel had die in de nacht steeds erger werd. De burgemeester bleek covid-19 te hebben. En erger nog: hij kwam er niet vanaf. Op een gegeven moment moest hij zelfs naar het ziekenhuis.
Burgemeester Röell terug na coronabesmetting
Röell: "Ik vond het wel spannend. Niet in eerste instantie. Maar als je merkt dat je lijf het niet meer onder controle krijgt en je wordt opgenomen in het ziekenhuis toen vond ik het wel spannend worden. Want je hebt geen idee meer welke kant het opgaat."
Het is vooral vermoeidheid. Na een halve dag is de energie wel echt op.
Mark Röell, burgemeester Baarn
In het ziekenhuis wist Röell de ziekte te overwinnen. Maar hij is nog steeds niet helemaal op het oude niveau. "Het is vooral vermoeidheid. Na een halve dag is de energie wel echt op." De burgemeester doet het dus rustig aan: "Het wordt de komende weken kijken: waar ligt de grens. En dat ga ik ontdekken."
Om Röell een beetje te ontzien, is afgesproken dat hij alleen zaken rondom de coronamaatregelen en de openbare orde en veiligheid op zich neemt. Alle andere onderwerpen zijn het terrein van locoburgemeester Erwin Jansma en de rest van het college.
Voor de burgemeester is het desalniettemin genieten om weer aan het werk te zijn. "Het is wel weer lekker om met mensen over zakelijke dingen te spreken en aan de gang te gaan met wat er in Baarn speelt. Dat is iets dat ik ongelooflijk gemist heb en ik ben blij dat het weer kan."
Je hoort van mensen die ermee te maken hebben gehad dat als je te snel gaat de terugslag groter is. Daar zit ik niet op te wachten en Baarn ook niet.
Mark Röell, burgemeester Baarn
Maar het belangrijkste volgens de burgemeester blijft: rustig aan doen. "Als het sneller kan, zal ik de eerste zijn om die snelheid te pakken. Maar als het lichaam zegt: 'Het gaat niet.' Dan moet ik daarnaar luisteren. Je hoort van mensen die ermee te maken hebben gehad dat als je te snel gaat de terugslag groter is. Daar zit ik niet op te wachten en Baarn ook niet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.