Koperdieven slopen dak van stadsboerderij Griftpark: 'Ik snap het gewoon niet'

© RTV Utrecht
UTRECHT - In het Griftpark is het dak vernield van stadsboerderij Griftsteede. Een deel van de dakbedekking is eraf gehaald.
Medewerkers van de boerderij spreken van een ravage. Het dak is van koper, en een deel van de regenpijpen ook. Beheerder Pascal van Wanrooy gaat uit van opzet: "Ik werd 's ochtends om zeven uur wakker gebeld door de alarmdienst, en die zeiden dat het dak van de Griftsteede er af is gesloopt. Ik dacht dat ik nog droomde, dit is bizar wakker worden."
Het zijn in ieder geval zeker geen vandalen, het zijn gewoon koperdieven
Beheerder Pascal van Wanrooy
Van Wanrooy schat dat 20 procent van het dak eraf is getrokken. "En wie of wat, geen idee. Dit is een pand door een architect gemaakt, het dak is uniek. Het is een pand van de gemeente, dus ik heb geen inzicht in de exacte kosten. Maar dit is van puur koper, dus dit is tienduizenden euro's. Die platen moeten opnieuw worden gemaakt, als ze al teruggelegd worden. Dit gaat heel veel geld kosten."

Lekkage

"En voor ons is het vervelend, want het lekt nu binnen," vervolgt Van Wanrooy. "Dus het is ook nog maar de vraag hoe snel het wordt gemaakt, nog los van de kosten. Ik baal hier flink van. Ik kan er ook niet bij, ik snap het gewoon niet. Het zijn in ieder geval zeker geen vandalen, het zijn gewoon koperdieven. Het is in ieder geval redelijk brutaal."
Het is niet voor het eerst dat Griftsteede te maken heeft met vernielingen. Anderhalf jaar geleden sneuvelden al ruiten en tenten bij de boerderij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.