Man opgepakt voor meerdere pogingen doodslag na wilde achtervolging

© Luke Beens/Persbureau Heitink
UTRECHT/ZEIST - De politie heeft vannacht een automobilist opgepakt na een wilde achtervolging door de provincies Utrecht en Gelderland. De man wordt onder meer vervolgd voor meerdere pogingen tot doodslag omdat hij tijdens zijn dollemansrit politiewagens probeerde te rammen.
De chauffeur kwam op de A12 bij Utrecht in het vizier van agenten omdat hij kort daarvoor had getankt in Gouda en er zonder te betalen vandoor was gegaan. De politie gaf de verdachte op de A28 rond Zeist een stopteken, maar de chauffeur negeerde dit en probeerde met een snelheid van 120 kilometer per uur een politiewagen te rammen. "De verdachte probeerde vervolgens van ons weg te komen", aldus de politie.
De ellende die de verdachte met zijn handelen heeft veroorzaakt is enorm
Politie Utrecht

Inrijden op politie

De verdachte nam daarna met hoge snelheden diverse op- en afritten. Pas op de A1 bij Apeldoorn probeerden agenten de man geforceerd te laten stoppen. "Echter de verdachte koos ervoor om met hoge snelheid op de voertuigen van deze collega's in te rijden en daarbij te beschadigen." De verdachte verloor vervolgens de macht over het stuur en crashte in de vangrail.
Ravage na achtervolging van automobilist
"De ellende die de verdachte met zijn handelen heeft veroorzaakt is enorm", laat de politie weten. Rijkswaterstaat moest de snelweg bij Apeldoorn tijdelijk aan beide kanten afsluiten vanwege de veiligheid en het onderzoek ter plaatse.

Meerdere overtredingen

De verdachte is na behandeling in het ziekenhuis meegenomen naar het politiebureau. Hij wordt vervolgd voor meerdere pogingen doodslag, tanken zonder te betalen, rijden met valse kentekenplaten, diverse verkeersovertredingen en het weigeren van een bloed- en alcoholtest.
Beelden van achtervolging gemaakt door politie
De politie heeft op Instagram een bericht geplaatst met een video van de achtervolging.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.