RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Duizendpoot Lakshmi is gelukkig in Utrecht: 'De stad is een warm bad'

1/4
UTRECHT - Ze is hot! De 27-jarige zangeres Lakshmi. Ze heeft inmiddels twee albums uitgebracht, stond in het theater en zit dit seizoen in Wie is de Mol? En ze heeft net haar nieuwe single uit: Lullabay. Een heel persoonlijk nummer dat gaat over de constante strijd tussen gezien willen worden en je in alle bochten wringen om die bevestiging te krijgen.

Het voelde echt als therapie toen ik dit nummer schreef."
Lakshmi

Ze woont sinds twee jaar in Utrecht en ze voelt zich hier helemaal thuis. Utrecht is heel jong en er wonen veel studenten dus het voelde gelijk als een warm bad. Ze vindt het een fijne stad om lekker in te dwalen.

Haar muziek omschrijft ze zelf als pop noir. Ze heeft een brede muzikale opvoeding van klassieke muziek, omdat ze vroeger veel aan klassiek ballet deed, tot punk en metal. Ze luisterde vroeger veel naar punkbands zoals The Distillers en popmuziek. Alles heeft ze als het ware in een blender gegooid tot wat de muziek de Lakshmi maakt.

2020 was voor Lakshmi een lastig jaar omdat door corona alles stil viel. Ze zou in februari optreden in TivoliVredenburg, maar dat is uitgesteld. Ze had de mazzel dat ze mee mocht doen aan Wie is de Mol?, dat heeft het jaar een beetje beter gemaakt. De uitzendingen van Wie is de Mol? zijn begonnen en dat zijn echt lichtpuntjes. Al moest ze onlangs (twee weken geleden) als vierde het programma verlaten.

 Lakshmi met TivoliVredenburg op de achtergrond Lakshmi met TivoliVredenburg op de achtergrond | Foto: RTV Utrecht

Ze probeert ook in contact te blijven met haar fans door online initiatieven. Contact houden met haar volgers op social media en het maken van livestreams. Verder probeert ze veel te schrijven. "Maar dat gaat wel moeilijk want daar heb ik prikkels voor nodig en we zitten allemaal in een lockdown. Dus het is eigenlijk een beetje struikelend vooruit gaan, op je bek gaan en weer opkrabbelen."

 Lakshmi Lakshmi | Foto: Lakshmi

Lakshmi


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -