Veertien jaar cel na moord op Utrechter Ray Tensaini

© Twitter / Egbert Kingma
UTRECHT - De rechtbank in Lelystad heeft de 21-jarige Younes el M. uit Aalsmeer en de 26-jarige Youssef Ben H. uit Amsterdam veertien jaar cel opgelegd wegens een dodelijke ripdeal. Die vond plaats in een woning aan het Stadhuisplein in Almere op 21 december 2019. De 35-jarige Ray Tensaini uit Utrecht werd daarbij doodgeschoten. Ben H. is voortvluchtig en staat op de Nationale Opsporingslijst.
De beide verdachten zouden in de woning een partij drugs kopen en hadden daartoe een afspraak met drie mannen. Kort na aankomst van het vijftal is Tensaini in de borst geschoten. Ook zijn broer werd beschoten, maar overleefde het geweld. Na een vechtpartij zijn de twee verdachten er met een rugzak vandoor gegaan.

Capuchon

De verdachten kwamen bij de politie in beeld door verklaringen van de twee metgezellen van het slachtoffer en aan de hand van camerabeelden. Een dna-spoor op een in de hal van het appartementencomplex verloren capuchon leidde tot de arrestatie van El M. in februari vorig jaar. In de woning vond de recherche een formulier op naam van Ben H. met daarop zijn vingerafdruk.
Ben H. is buiten zijn aanwezigheid berecht. Volgens de Nationale Opsporingslijst wordt hij ook verdacht van het beramen van een roofmoord op een vermoedelijke drugshandelaar in Almere. Hij is eerder veroordeeld voor onder meer wapenbezit en een mislukte woningoverval. Ben H. staat te boek als vuurwapengevaarlijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.