Vijfheerenlanden hoort op Google Maps eindelijk bij Utrecht

© Google Maps
VIJFHEERENLANDEN - Het heeft even geduurd, zo'n twee jaar om precies te zijn, maar nu zijn eindelijk de provinciegrenzen helemaal juist te zien op Google Maps. De gemeente Vijfheerenlanden, een fusie van de plaatsen Vianen, Leerdam en Zederik, werd de afgelopen twee jaar in de provincie Zuid-Holland weergegeven. En dat zorgde voor nogal wat obstakels.
Vlak na de fusie bleek al dat de nieuwe provinciegrens tot verwarring leidde bij instanties. Maar ook dit jaar zorgde de verkeerde kaart nog voor problemen. Zo vertelde campingeigenaar Erik van Stuijvenberg eerder tegen RTV Utrecht dat hij vakantiegangers misliep door de verkeerde kaart, omdat per provincie verschillende coronaregels golden.
De oude provinciegrens op Google Maps
De oude provinciegrens op Google Maps © Google Maps / beeldbewerking RTV Utrecht
"Heel veel Duitsers wilden niet meer komen, want die dachten nog steeds dat we in Zuid-Holland lagen", zegt de campingeigenaar. "En als ze wel waren geweest, dan moesten ze op de terugweg bij de grens met Duitsland lullen als brugman om duidelijk te maken dat de camping in de provincie Utrecht ligt. Want hen werd door de grenspolitie verteld dat ze toch in quarantaine moesten", aldus Stuijvenberg.
De verwarring heeft de campingeigenaar naar eigen zeggen duizenden euro's gekost door alle annuleringen, die eigenlijk niet nodig waren. In januari kon Google nog niet aangeven wanneer de aanpassingen zouden worden doorgevoerd. Maar nu is het dan eindelijk veranderd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.