Instellingen

Spinvis betreurt dood Simon Vinkenoog

NIEUWEGEIN - "Hij zou zelf zeggen: niet droevig zijn; alles is in harmonie, de dood en het leven", aldus de Nieuwegeinse muzikant Spinvis, alias Erik de Jong over Simon Vinkenoog. Toch noemt hij zondag het overlijden van de schrijver "een droevige dag".
"Hij was een grote inspirator. Zijn poëzie, zijn levenslust, zijn houding ten opzichte van de kunst en de mensen om je heen, hij was een energiebron waar je van kon drinken", aldus Spinvis.
De muzikant werkte de afgelopen zes jaar samen met Vinkenoog. Vinkenoog riep de poëzie, Spinvis maakte de muziek erbij. "Ik heb maar een klein puntje van die grote ijsberg leren kennen. Van die veelomvattende man die zo'n leven achter de rug heeft zou je kunnen verwachten dat hij zwaar op de hand is, maar hij was juist zo licht als een vogeltje. Als ik ooit 81 mag worden, dan hoop ik het zo te doen."
Volgens Spinvis wordt Vinkenoog regelmatig in verband gebracht met de jaren zestig, hippies en drugs. "Begrijpelijk, maar als je met hem werkte vergat je dat zo. Hij was zo veel meer dan dat. Hij was juist iemand die heel erg bezig was met nu en de toekomst."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.