Newcastle mag niet naar FC Utrecht

UTRECHT - De Engelse voetbalbond FA heeft Newcastle United verboden op 26 juli een oefenwedstrijd te spelen tegen FC Utrecht. Reden is dat aartsrivaal Sunderland in datzelfde weekeinde deelneemt aan het Amsterdam Tournament.
Dat maakte de gemeente Amsterdam, die zelf uit veiligheidsoverwegingen overwoog de komst van Sunderland te verbieden, maandag bekend. FC Utrecht en de gemeente Utrecht weigerden eerder de wedstrijd tegen Newcastle United af te gelasten.
Omdat de deelname van Sunderland aan het Amsterdam Tournament eerder was afgesproken, heeft de FA nu besloten dat die door mag gaan en dat Newcastle United thuis moet blijven.
Daarbij speelde ook mee dat al 1400 kaarten voor het toernooi zijn verkocht aan supporters van Sunderland. Burgemeester Job Cohen van Amsterdam reageerde opgelucht.
Hij had eerder laten weten dat hij desnoods de deelname van Sunderland aan het Amsterdam Tournament zou verbieden. De FA had gewaarschuwd dat de supporters van beide teams waarschijnlijk met elkaar op de
vuist proberen te gaan.
Vanwege de grote rivaliteit tussen de fans mogen de twee clubs in eigen land zelfs niet dichter dan 150 kilometer bij elkaar in de buurt spelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.