Kort nieuws: Vakantiedrukte bij TNT Post

REGIO - Drukte bij het sorteercentrum van TNT Post in Nieuwegein. Nederlandse vakantiegangers sturen massaal kaarten naar het thuisfront. In de zomervakantie worden wekelijks een paar miljoen ansichtkaarten verstuurd.
Ondanks de opmars van email en sms, blijft de kaart erg populair.
* Goudsmederij DeDock Goud en Zilver maakt kans om het beste leerbedrijf van het jaar te worden. De verkiezing wordt georganiseerd door kennis- en opleidingscentrum SVGB De Utrechtse smederij is voorgedragen door een van hun eigen leerlingen. In oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.
* Inwoners van Renswoude die thuiszorg krijgen van Beeuwkes Thuiszorg moeten op zoek naar een andere aanbieder. Samen met Veenendaal en Rhenen sluit Renswoude nieuwe contracten af met thuiszorgaanbieders. Het contract met Beeuwkes wordt niet opnieuw afgesloten. Het gaat alleen om hulp in het huishouden en daarvoor kunnen cliënten nu kiezen uit acht andere zorgaanbieders.
* In Amersfoort is een dronken snorfietser gewond geraakt. De 49-jarige man werd gisteravond op de Groningerstraat gevonden met letsel aan hoofd en ribben. De politie heeft de man naar een ziekenhuis gebracht.
* Hoe kunnen landbouwbedrijven meehelpen het milieu te verbeteren? Op die vraag hoopt de provincie Utrecht een antwoord te geven. Samen met Stichtse Rijnlanden en LTO Nederland starten zij een project om bedrijven milieuvriendelijker te krijgen. Zo moet bijvoorbeeld de afspoeling van agrarische bedrijven worden verminderd.
* De vakantieweek in het asielzoekerscentrum Leersum begint vandaag. Vier dagen lang gaan 30 kinderen knutselen, dansen en tekenen. Stichting De Vrolijkheid organiseert de week om de kinderen een leuke zomer te geven. Er is in deze periode namelijk weinig te doen in het centrum.
* Samen met een energiemaatschappij heeft de politie in Mijdrecht een hennepkwekerij ontdekt. De ruim honderd verdovende plantjes stonden in een loods aan de Genieweg. De plantage is vernietigd, maar nog niemand is aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.