Zorgen D66 om veiligheid Stationsgebied

UTRECHT - D66 heeft vragen aan het college van Utrecht gesteld over de sociale veiligheid in het nieuwe Stationsgebied.
De partij vreest dat door onderhandelingen tussen projectontwikkelaar Corio en de gemeente alsnog donkere hoeken en plekken zullen ontstaan in het gebied. Vooral de overkluizing van de Catharijnesingel baart de partij zorgen.
Boven de Catharijnesingel komt over een afstand van tientallen meters een zogeheten Stadskamer. In eerdere plannen zou de vloer van dat gebouw van glas zijn, zodat het water daaronder te zien is.
Van dat plan is Corio nu afgestapt omdat mensen op boten dan onder de rokken zouden kunnen kijken.
Omdat het water van de Catharijnesingel meters dieper ligt, is het ook niet mogelijk om hier en daar kijkplekken in de vloer van de Stadskamer aan te leggen.

WATER

"Het water is dan echt niet te zien", aldus een woordvoerder van Corio tijdens de voorlichtingsavond enkele weken geleden. Onder de Stadskamer, in het overbouwde gebied waar ook een fietspad loopt, heeft Corio de 24 uursmeldkamer van Hoog Catharijne gepland.
D66 wil ook weten of er opnieuw allerlei nissen en erkers in Nieuw Hoog Catharijne zijn gepland. In de plannen van Corio staat overigens dat in ieder geval aan de kant van de Stationsstraat Hoog Catharijne een rechte zijkant krijgt.
Wel worden meerdere straten, zoals de Stationsstraat, overkluist of zelfs deels afgesloten. Ook daarover wil D66 opheldering.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.