Stakende truckers donderdag terug naar huis

DE MEERN - De twaalf stakende vrachtwagenchauffeurs uit Estland op de parkeerplaats langs de A12 bij De Meern gaan waarschijnlijk donderdag weg.
De chauffeurs hebben 681 euro aan achterstallig salaris uitbetaald gekregen en slapen vannacht in een hotel. Ze hebben daartoe allemaal een contract getekend met hun Turkse ex-werkgever.
De sfeer op het parkeerterrein was de hele dag grimmig. De Turkse eigenaar van de twaalf vrachtwagens probeerde zijn wagens dinsdag al terug te krijgen, maar dat lukte niet.
Woensdagochtend was hij er weer met reservesleutels van de vrachtwagens. Ook had hij meerdere Turkse chauffeurs overgevlogen om de wagens naar Estland te rijden.

VERBAASD

De politie surveilleerde woensdagochtend en ook de vakbond kwam op het parkeerterrein. De FNV is verbaasd over de actie van het Turkse vervoersbedrijf.
De Esten kampeerden al sinds vrijdagavond op het parkeerterrein. Zij kregen die avond via een sms te horen dat ze ontslagen waren. De weken daarvoor kregen de chauffeurs al nauwelijks salaris.
De Turkse eigenaar is niet blij met de actie van de chauffeurs en heeft dat duidelijk laten merken. De Esten zijn bang voor mogelijke acties van de eigenaar en stapten daarom woensdag niet in een busje met Pools kenteken dat hij had geregeld.
Na de uitzending op Radio M over deze gebeurtenis, kwamen buurtbewoners spontaan eten brengen voor de stakende chauffeurs. Dat leidde tot verbaasde en emotionele reacties bij de chauffeurs.

Stakende truckers langs A12 bij De Meern
Stakende truckers langs A12 bij De Meern
Stakende truckers langs A12 bij De Meern
Stakende truckers op een parkeerplaats bij De Meern

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.