Instellingen

Kort nieuws: politie Gooi- en Vecht gaat sms'sen

REGIO - * De politie in de regio Gooi- en Vecht gaat burgers in die regio informeren per sms.
Dit zogenoemde sms-alert is bedoeld om burgers te informeren bij actuele incidenten, zoals de vermissing van een kind of actieve inbrekers. De smsjes van de politie worden verstuurd aan een postcodegebied. De politie Gooi-en Vechtstreek is het 14 korps dat de smsdienst gebruikt
* Een groep vandalen heeftafgelopen weekend huis aan de Madelinushof in Wijk bij Duurstede. De vandalen hadden het gemunt op bloembakken en sloegen vooral toe bij een winkel met kantoor- en tabaksartikelen.
* In Vinkeveen zijn een Amsterdammer en een man uit Ghana aangehouden. In eerste instantie dacht de politie dat ze zich verdacht gedroegen bij een pinautomaat. Na hun aanhouding bleek dat ze daar een afspraak hadden, maar er kwamen wel andere feiten aan het licht. De Amsterdammer had nog een boete van 700 euro openstaan, de Ghanees is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie voor onderzoek naar zijn verblijfstatus.
* Het dancefestival Rockit Open Air bij de Maarsseveense Plassen mag maximaal 15.000 bezoekers binnenlaten. Het muziekfeest wordt zaterdag 25 juli gehouden. De organisatie heeft tal van maatregelen moeten treffen voor de veiligheid en het voorkomen van geluidsoverlast. Het strandbad is die dag wel gesloten voor andere bezoekers.
* Er zijn nog vijf projecten opgezet ter bevordering van de bevoorrading in de Utrechtse binnenstad. Zo moet er meer gebruik worden gemaakt van de bierboot en moet het vervoer worden gestimuleerd met schone voertuigen.
De projecten gaan deel uit maken van een actieplan goederenvervoer. Daarin wordt ook aandacht gegeven aan het vervoer naar andere winkelgebieden en bedrijventerreinen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.