Instellingen

Weer supporters opgepakt voor rellen Arnhem

UTRECHT - De Arnhemse politie heeft weer zeven man opgepakt die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een ruzie tussen hooligans eind april.
Het gaat om zes aanhangers van FC Utrecht in de leeftijd van 19 tot en met 32 jaar afkomstig uit Baarn, Houten en Utrecht. De zevende verdachte is een 33-jarige supporter van Vitesse.
Het totaal aantal aanhoudingen van Utrechtse supporters komt hiermee op twaalf te staan. Eerder deze maand werden al vijf hooligans opgepakt.

ASBAKKEN

Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd tussen Vitesse en FC Utrecht op 26 april gingen fans met elkaar op de vuist in de Hoogstraat in het centrum van Arnhem. Daarbij werd met stoelen, glazen en asbakken gegooid. Bij de komst van de politie bleken alle betrokkenen verdwenen.
Dankzij camerabeelden kon de politie begin vorige week werden al zes man opgepakt, deze week kwamen daar dus nog zeven bij.
Intussen zijn door de recherche nu ruim 20 verdachten in de zaak verhoord, waaronder 11 aanhangers van Vitesse en 12 van FC Utrecht. Het merendeel bekende betrokken te zijn bij de ongeregeldheden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.