RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Privéconcert in Zeister voortuin doet Willem even zijn verdriet vergeten


ZEIST - Willem heeft een moeilijk jaar gehad. Zijn moeder - en steun en toeverlaat - overleed. De twee zagen elkaar iedere dag en Willem schoof graag 's avonds aan voor het eten. Het wegvallen van zijn moeder deed hem veel verdriet en daarnaast zorgden de coronamaatregelen ervoor dat hij veel alleen was. Al die tijd haalde hij veel steun uit Nederlandstalige muziek: "je hoort hem altijd zingend uit zijn werk komen", aldus een buurvrouw.

Willem is zo'n sociaal dier. Als hij uit zijn werk komt springt hij onder de douche en daarna 'hup' op de fiets. Lekker op bezoek bij mensen. Nu dat niet kan én hij het zonder mijn moeder moet stellen, is hij veel alleen."
Marjan, zus van Willem

De berg komt naar Mozes
Willem draait veel muziek, zingt zelf graag een moppie, maar gaat het liefst naar optredens toe. Omdat alle optredens al maanden geannuleerd zijn, smeedde Margreet samen met zijn werkgever en zus een plan: als Willem dan niet naar concerten kan, dan laten we het concert toch gewoon naar Willem komen!

 Zeister zanger Henk Dissel geeft privéconcert. Zeister zanger Henk Dissel geeft privéconcert. | Foto: RTV Utrecht

Henk Dissel
Willem gaat in zijn vrije tijd graag kijken bij optredens van dorpsgenoot Henk Dissel. Dissel, zelf ambassadeur tegen de eenzaamheid, trok zich het lot van Willem meteen aan en liet zich gewillig verstoppen bij Willems voortuin. "Ik ben gewoon een beetje zenuwachtig", vertrouwde hij Margreet toe. "Ik heb in verband met alle maatregelen al vier, vijf maanden niet meer opgetreden en heb gewoon net nog even extra mijn liedjes geluisterd. Het is een feestje om weer even op te mogen treden!"

Willem uit Zeist vindt steun in de muziek


Wat kunnen Utrechters voor elkaar betekenen in de coronacrisis? Met de actie Samen voor elkaar! besteedt RTV Utrecht aandacht aan initiatieven, acties en oplossingen voor alledaagse problemen die het gevolg zijn van de coronacrisis. Kijk hier voor die mooie verhalen.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -