RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Spookrijder die man bij Maarn doodreed blijft langer vastzitten

MAARN - De spookrijder die vorig jaar mei op de A12 bij Maarn een dodelijke ongeluk veroorzaakte, blijft voorlopig vastzitten. Een verzoek van de verdediging om de 30-jarige man uit Almelo zijn proces in vrijheid af te laten wachten, werd vanmiddag door de rechtbank in Utrecht afgewezen.

De man botste met zijn zware Volvo V70 frontaal op een kleine Renault Clio met twee inzittenden. De passagier, een 19-jarige man uit Ede, kwam daarbij om het leven. De bestuurder raakte zwaargewond. Ook de spookrijder zelf liep ernstige verwondingen op.

Diazepam en cannabis
Het Openbaar Ministerie verdenkt de AlmeloŽr onder meer van doodslag en drievoudige poging tot doodslag. Volgens de officier van justitie reed hij in de vroege ochtend van 29 mei met met een snelheid van 156 tot 178 km/u tegen het verkeer in over de A12 richting Utrecht. Dertig kilometer voor de plaats van het ongeluk kon een tegemoetkomende politiewagen hem bij Ede ternauwernood ontwijken.

Tijdens een tussenzitting in de Utrechtse rechtbank werd duidelijk dat het OM de beschuldigingen tegen de spookrijder heeft uitgebreid. Hij zou onder invloed zijn geweest van het slaapmiddel diazepam en van cannabis en harder hebben gereden dan eerder werd aangenomen. Ook is hij vaker veroordeeld voor verkeersdelicten.

Revalideren
Advocaat Korver pleitte voor schorsing van de hechtenis, omdat zijn cliŽnt in de gevangenis moeilijk kan revalideren en veel pijn heeft. De verdachte had dat vanmiddag zelf aan de rechters willen uitleggen, maar dat ging niet door. Er bleek iets te zijn misgegaan met het regelen van een videoverbinding met de PI waar hij in voorarrest zit.

De officier van justitie vreest dat er kans op herhaling is als de man nu vrij zou komen. Dat zou worden ondersteund door de bevindingen van een psycholoog en psychiater die hem hebben onderzocht. Ook zijn de verdenkingen volgens het OM te ernstig. De rechtbank deelt die mening.

De zaak tegen de spookrijder wordt op 27 mei inhoudelijk behandeld door de rechtbank. Dan komt het OM ook met een strafeis. Op 26 april is er nog een tussenzitting.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -